KSG | 15-07-2021 | Leestijd:
PERSBERICHT

Accountantskantoren Astrium en KSG gaan samenwerken in Limburg

Astrium en KSG Accountants hebben de handen ineengeslagen en gaan vanaf komend seizoen samen de overheidssector in de regio Limburg en omstreken bedienen. De samenwerking biedt beide accountantskantoren een platform waarmee zij hun positie in de provincie Limburg kunnen versterken.

Accountantskantoren Astrium en KSG gaan samenwerken in Limburg

Het samenwerkingsverband tussen Astrium en KSG is niet alleen een bijzondere maar ook een logische stap. Volgens René Aelmans, RA en partner bij KSG, wordt hiermee de weg vrijgemaakt om te kunnen groeien en de positie in de regio te versterken. Daarbij komt het de kwaliteit en continuïteit van de dienstverlening ten goede. Aelmans: “Wij zijn verheugd in Astrium de juiste partner te hebben gevonden. De samenwerking biedt ons de springplank om onze ambities te bewerkstelligen.” Willem Schuitemaker, RA, wordt als directeur verantwoordelijk voor de samenwerking: “Wij zijn blij met het vertrouwen dat KSG ons gegeven heeft om gezamenlijk in Limburg onze financiële dienstverlening voor lokale overheden uit te breiden. De overheidsaccountants van Astrium beschikken niet alleen over een schat aan ervaring met betrekking tot de controles in de publieke sector, met een controleaanpak die helemaal van deze tijd is nemen wij bovendien onze verantwoordelijkheid om overheidscontroles zo efficiënt mogelijk uit te voeren. Met onze controleaanpak staan wij dicht bij de klant en pakken wij problemen snel aan. Niet alleen door deze te signaleren, maar ook om met de klant al tijdig te schakelen over de oplossingsrichting of de uiteindelijke impact. Die aanpak spreekt aan.”

‘Menselijke’ accountants
“Het mooie van de samenwerking is dat de persoonlijke en risicogerichte aanpak precies aansluit bij hoe we bij KSG werken”, gaat Aelmans verder. “Dat biedt kansen het beste van twee werelden aan te bieden.” Bijkomend voordeel van de samenwerking is volgens Schuitemaker dat zowel Astrium als KSG haar marktpositie kan versterken en robuuster maken. “Wij vinden het beide oprecht uitdagend en krijgen er energie van om voor lokale overheden en overheidsgerelateerde organisaties te werken. Met de verdere uitbouw van de huidige portefeuille kunnen wij onze dienstverlening regionaal naar een hoger niveau brengen.” Zowel Astrium als KSG hebben met externe accountants al ruim twintig jaar ervaring met overheidscontroles. Volgens de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) is Astrium zelfs het vijfde kantoor in de publieke sector in Nederland. De aanpak van Astrium slaat aan omdat we een hoge mate van persoonlijke betrokkenheid, vakkennis en professionaliteit nastreven. Daarbij presenteren wij onszelf niet als alwetende accountant: onze controlefilosofie is dat we de projecten samen met de klant ‘aanvliegen’ omdat we gezamenlijk het beste resultaat eruit willen halen zonder afbreuk te doen aan onze vaktechnische verplichtingen en vereisten. KSG heeft de afgelopen jaren al een mooie portefeuille opgebouwd bij lokale overheden in de regio en een stevige positie opgebouwd in Limburg. De controlepraktijk van KSG is daarmee een gevestigde naam in Limburg en Zuid-Nederland en het werk wordt met veel plezier en passie gedaan vanuit de kantoren in Reuver, Kessel en Amstenrade. Beide partijen streven naar een hoge mate van betrokkenheid van de professionals waardoor wij snel en flexibel kunnen schakelen.

Kennis delen
De toegevoegde waarde van de samenwerking voor onze toekomstige Limburgse overheidsklanten is dat KSG goed op de hoogte is van de lokale ontwikkelingen en de lokale markt en Astrium met haar vijfde positie zitting heeft in diverse overlegorganen, zoals de NBA Sectorcommissie Decentrale Overheden. Schuitemaker: “In deze overleggen worden actuele ontwikkelingen door accountantskantoren, waaronder Astrium, met lokale overheidscliënten in hun portefeuille besproken. Door deelname van Astrium aan deze overlegorganen hebben wij ook korte lijnen richting de Commissie Besluit Begroting en Verantwoording. Hierdoor kunnen we meedenken en input leveren over aankomende ontwikkelingen en onze overheidsklanten tijdig informeren. De accountants van Astrium onderkennen daarbij ook de omgeving waarin de overheidsinstellingen zich bewegen en zijn zich bewust welke onafhankelijke rol we daarin spelen.” Aelmans: “De kennis van Astrium die wordt ingebracht is voor KSG van cruciaal belang om de volgende stap te kunnen zetten in de gewenste ambities van ons kantoor.”

Groei personeel
Het nieuwe samenwerkingsverband tussen Astrium en KSG moet leiden tot een uitdagende en inspirerende werkomgeving waar (lokaal) talent de kans krijgt zich te ontwikkelen tot volwaardige professionals. Onlangs is de organisatie gestart met de wervingsactiviteiten om ervaren controleleiders en assistent accountants te contracteren. Deze nieuwe collega’s komen te werken vanuit de standplaats Reuver. Van daaruit gaan zij aan de slag bij zowel bestaande als nieuwe overheidsklanten in de regio. Astrium en KSG bieden deze nieuwe collega’s daarbij de mogelijkheid om naast de werkzaamheden voor het samenwerkingsverband ook aan de slag te gaan met andere opdrachten, waaronder andere sectoren, voor Astrium of KSG. Daarmee ontstaat een scala aan mogelijkheden voor medewerkers om zich optimaal te ontwikkelen en invulling te geven aan hun eigen ambities.

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

KSG, Accountants & Belastingadviseurs