SRA | 11-10-2013 | Leestijd:

Ook de Belastingdienst houdt rekening met kosten en milieu. Vanaf 1 januari 2014 ontvangen ondernemers daarom geen aangiftebrief omzetbelasting meer. Ook de acceptgiro bij de aangiftebrief verdwijnt. Dit gebeurt al in december 2013.

Einde aangiftebrief omzetbelasting
Verzorgt u gedurende het jaar zelf de aangifte omzetbelasting van uw bedrijf dan ontvangt u nu nog automatisch en periodiek de aangiftebrief omzetbelasting. Deze brief dient als een herinnering voor het op tijd doen van uw btw-aangifte. Volgend jaar stuurt de Belastingdienst de brief niet langer naar u toe. Ook de acceptgiro die bij de aangiftebrief zit, verdwijnt dus en wel per december 2013. Bij de aangiftebrief omzetbelasting voor de maand december of het vierde kwartaal 2013 treft u dan ook geen acceptgiro meer aan.  

Tip: Wilt u toch een herinnering van de Belastingdienst blijven ontvangen, dan kunt u dat digitaal regelen. De Belastingdienst stuurt dan automatisch een e-mail naar het opgegeven adres wanneer u aangifte moet doen. U kunt dit regelen via het beveiligde gedeelte van site van de Belastingdienst. Geef bij de gebruikersinstellingen uw e-mailadres op en vink aan dat u een e-mailbericht wilt ontvangen.

Om de overgang gemakkelijker te maken, krijgt u begin januari eenmalig een jaaroverzicht met daarin de aangiftetijdvakken, uiterste inlever- en betaaldatums en de betalingskenmerken.

omzetbelasting aangifte brief belastingdienst ontvangen automatisch aangiftebrief verdwijnt acceptgiro herinnering

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

KSG, Accountants & Belastingadviseurs