Veel belangstelling voor fiscale innovatieregelingen 2015

Ook in 2015 willen veel bedrijven voor hun Research & Development-projecten weer graag gebruik maken van de fiscale voordelen van de WBSO (Wet Bevordering Speur-en Ontwikkelingswerk) en de RDA (Research en Development Aftrek). Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Inmiddels heeft de Rijksdienst ruim 22.000 aanvragen voor WBSO/RDA in 2015 ontvangen.

Heeft u werknemers in dienst die speur-en ontwikkelingswerk (S&O-werk) verrichten dan kunt u met de WBSO de loonkosten voor deze werkzaamheden binnen uw bedrijf verlagen. Voor de zelfstandig innovatief ondernemer is er de S&O-aftrek. De RDA verlaagt de overige kosten en uitgaven van S&O-werk.

Kunt u gebruikmaken van de WBSO/RDA zorg er dan voor dat uw aanvraag op tijd is ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Bedrijven kunnen nog tot en met 31 december 2014 een aanvraag indienen voor R&D-werkzaamheden die starten op 1 februari 2015 of later. Bent u zelfstandig ondernemer dan kunt u nog tot het einde van dit jaar een WBSO/RDA-aanvraag indienen voor R&D-werkzaamheden die starten op 1 januari 2015.

werkzaamheden fiscale bedrijven rda research innovatieregelingen rijksdienst wbso development belangstelling

12-12-2014 | 09:06 | SRA
Deel via:

Blijf op de hoogte, geef je op voor onze maandelijkse nieuwsbrief


Of volg ons via LinkedIn/Twitter

  

Zoeken in nieuwsbank