Ontslag wegens schending re-integratieverplichtingen

Een werknemer werd tijdens arbeidsongeschiktheid op staande voet ontslagen. Als reden voor het ontslag werd schending van de re-integratieverplichtingen aangevoerd. De werknemer had al langere tijd fysieke klachten aan polsen, handen, nek, schouders en knieën. Tijdens de re-integratie bleek dat de werknemer regelmatig meedeed aan hardloopwedstrijden tot aan marathons toe. Daarnaast was de werknemer gefilmd terwijl hij op opeenvolgende dagen werkzaamheden aan zijn woning uitvoerde. Volgens de opgestelde lijst met functiemogelijkheden zou de werknemer niet in staat om dergelijke werkzaamheden te verrichten. De werknemer had geen melding gemaakt van zijn intensieve hardloopactiviteiten of van zijn verbouwingswerkzaamheden. De bedrijfsarts meende dat de werknemer zijn re-integratie had bemoeilijkt door deze activiteiten.

De kantonrechter vond niet waarschijnlijk dat de werknemer in een bodemprocedure over de nietigheid van het ontslag en over de doorbetaling van loon gelijk zou krijgen. Het door de werkgever ingediende voorwaardelijke ontbindingsverzoek werd toegewezen. Dat was aanleiding om de vordering tot wedertewerkstelling en tot voortzetting van het re-integratietraject af te wijzen.

werknemer werkzaamheden arbeidsongeschiktheid werd ontslag staande integratie tijdens schending integratieverplichtingen

03-10-2013 | 13:19 | Informanagement
Deel via:

Blijf op de hoogte, geef je op voor onze maandelijkse nieuwsbrief


Of volg ons via LinkedIn/Twitter

  

Zoeken in nieuwsbank

Gerelateerde diensten