SRA | 26-02-2015 | Leestijd:

Heeft u in 2014 innovatieve werkzaamheden verricht en gebruik gemaakt van de WBSO en de RDA? Vergeet dan niet om de gerealiseerde S&O-uren en eventuele kosten en uitgaven door te geven aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). U heeft hiervoor nog tot 31 maart aanstaande te tijd.

Doorgeven gerealiseerde uren

Zowel de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) als de RDA (Research en Development Aftrek) kennen een aantal verplichtingen. Een daarvan is het binnen drie kalendermaanden na afloop van het aanvraagjaar de gerealiseerde uren aan speur- en ontwikkelingswerk (S&O-uren) en de eventuele kosten en uitgaven door te geven. Heeft u in 2014 gebruik gemaakt van de WBSO en wellicht ook van de RDA dan heeft u hierover in januari een brief ontvangen van RVO.nl.

Wees op tijd!

Doe uw mededeling van de gerealiseerde S&O-uren, kosten en uitgaven in ieder geval vóór 31 maart aanstaande. U riskeert anders een boete. Datzelfde geldt als u helemaal geen mededeling doet. Bovendien wordt uw S&O-verklaring en eventueel ook de RDA-beschikking dan op nul euro gesteld.

uren nl rda gerealiseerde gemaakt uitgaven eventuele rvo wbso realisatie

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

KSG, Accountants & Belastingadviseurs