SRA | 14-02-2018 | Leestijd:

Op 25 mei 2018 treedt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking. Deze Europese privacywet verplicht bedrijven onder meer om aan te geven hoe ze met persoonsgegevens omgaan. Dat moet in een op maat gesneden privacyverklaring.

Handige online generator

PrivacyDe privacyverklaring is verplicht voor bedrijven die persoonsgegevens verwerken. In de praktijk betekent dit dat vrijwel ieder bedrijf deze verklaring moet opstellen en op zijn website moet zetten. Zo valt alleen de opgeslagen naam van een klant al onder de het begrip ‘persoonsgegevens’. De vraag is natuurlijk hoe u deze verklaring precies opstelt. Gelukkig hoeft u niet alles zelf doen. Op de website veiliginternetten.nl vindt u hiervoor een handige, gratis generator. Hiermee stelt u online een privacyverklaring op.

Eenvoudige werking

De generator werkt eenvoudig. U stelt er stapsgewijs een op maat gesneden basistekst mee op die voldoet aan de eisen van de AVG. Heeft u alle stappen eenmaal ingevuld? Dan voert u uw eigen gegevens in en maakt de generator automatisch uw op maat gesneden privacyverklaring aan. U kunt deze downloaden of per e-mail aan uzelf laten opsturen. Hoewel de generator eenvoudig werkt en iedere stap voorzien is van heldere uitleg, kan het natuurlijk altijd zijn dat u ergens over twijfelt. Overleg in dat geval met een deskundige, zodat u zeker weet dat alles goed gaat.

Meer informatie over de AVG

Onder de AVG krijgen bedrijven en instellingen die persoonsgegevens verwerken meer verplichtingen op het gebied van privacybescherming. Wilt u meer weten over de AVG en de maatregelen die nodig zijn om te voldoen aan de nieuwe regels? Kijk dan bijvoorbeeld eens op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens. Hier vindt u meer informatie over de AVG, inclusief een handig stappenplan.

verplicht bedrijven vanaf website persoonsgegevens maat avg privacyverklaring generator gesneden

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

KSG, Accountants & Belastingadviseurs