De overheid steunt u bij uw kredietaanvraag!

Minister Verhagen heeft besloten de overheidsgarantieregelingen voor het bedrijfsleven extra te ondersteunen. De overheidsgarantieregeling is een crisismaatregel die ervoor moet zorgen dat u makkelijker geld kunt lenen bij de bank. De regeling bestaat uit de GO-regeling (garantie ondernemersfinanciering) en de BMKB-regeling (borgstelling midden- en kleinbedrijf).

“Koudwatervrees” bij banken wegnemen
De overheidsgarantieregeling houdt in dat als u bij de bank aanklopt voor een krediet, de overheid garant staat voor een deel van de lening. Hierdoor kan de overheid “koudwatervrees” bij banken wegnemen en is de bank eerder bereid u een lening te verstrekken.

Garantiebudget BMKB-regeling bijna op?
De overheidsgarantieregeling wordt vaker gebruikt dan gedacht. Gevolg is dat het garantiebudget voor de BMKB-regeling bijna op is. Minister Verhagen heeft daarom besloten dit budget te verhogen van € 765 miljoen naar € 1 miljard!

GO-regeling verlengd!
Naast de BMKB-regeling wordt ook de GO-regeling aangepast. De GO-regeling geldt alleen voor (middel)grote bedrijven. De GO-regeling zou tot eind 2011 lopen maar wordt verlengd tot eind 2012.

Let op! Heeft u problemen met het verkrijgen van krediet? De uitbreiding van de overheidsgarantieregeling biedt u kansen. Neem contact met ons op voor advies op maat!

regeling minister overheid bank overheidsgarantieregeling bmkb steunt kredietaanvraag verhagen besloten

16-09-2011 | 12:31 | Informanagement
Deel via:

Blijf op de hoogte, geef je op voor onze maandelijkse nieuwsbrief


Of volg ons via LinkedIn/Twitter

  

Zoeken in nieuwsbank