SRA | 10-06-2015 | Leestijd:

Er komt een einde aan de nihilwaardering van het rentevoordeel van een personeelslening voor de eigen woning. Deze wordt naar alle waarschijnlijkheid afgeschaft per 1 januari 2016. Vanaf volgend jaar is het rentevoordeel gewoon belast.

Personeelslening

Als werkgever kunt u een lening verstrekken aan uw werknemer. Betaalt deze werknemer vervolgens minder rente over de personeelslening dan bij een kredietverlener of geen rente, dan is sprake van een rentevoordeel. Dit rentevoordeel is belast, maar niet als de werknemer de lening gebruikt voor het kopen, onderhouden of verbeteren van zijn eigen woning. Dan geldt voor het rentevoordeel in de werkkostenregeling een nihilwaardering.

Deze nihilwaardering vervalt naar alle waarschijnlijkheid per 1 januari 2016. Dan is het rentevoordeel van de personeelslening voor de eigen woning belast bij uw werknemer. Het eigenwoningrentevoordeel mag u ook niet als eindheffingsbestanddeel aanwijzen. En dit laatste geldt ook voor de kosten van een personeelslening voor de eigen woning.

De huidige nihilwaardering voor het rentevoordeel van een personeelslening voor de aanschaf van een fiets, elektrische fiets of elektrische scooter blijft wel bestaan.

Let op! Het afschaffen van de nihilwaardering voor het rentevoordeel op een personeelslening voor de eigen woning is nog niet definitief. De Tweede en Eerste Kamer moeten nog instemmen met deze maatregel.

woning werknemer belast rentevoordeel personeelslening voordeel lening einde nihilwaardering waarschijnlijkheid

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

KSG, Accountants & Belastingadviseurs