SRA | 21-02-2018 | Leestijd:

Heeft u in 2017 innovatieve werkzaamheden verricht en gebruikgemaakt van de WBSO? Vergeet dan niet om de gerealiseerde S&O-uren en eventuele kosten en uitgaven tijdig door te geven aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). U heeft hiervoor nog tot uiterlijk 31 maart aanstaande de tijd.

MedischDoorgeven gerealiseerde uren

Maakt u gebruik van de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) dan moet u jaarlijks vóór 1 april de gerealiseerde uren aan speur- en ontwikkelingswerk (S&O-uren) van het voorgaande jaar doorgeven via het eLoket op RVO.nl. Dat geldt ook voor de gerealiseerde kosten en uitgaven (als u in uw WBSO-aanvraag heeft gekozen voor 'werkelijke kosten en uitgaven'). U moet per S&O-verklaring de gerealiseerde uren, kosten en uitgaven melden. Wees op tijd met deze melding. De uiterste datum is 31 maart aanstaande. Bent u te laat, dan riskeert een boete.

Tip: Omdat 31 maart dit jaar op een zaterdag valt, attendeert RVO.nl werkgevers en ondernemers erop, niet tot de laatste dag te wachten met de realisatiemelding. Als u een datum aanhoudt vóór of rond 21 maart 2018 heeft u een grotere kans dat u de melding vlot kunt indienen.

Rekentool en Handleiding mededelen

Om u van dienst te zijn heeft RVO.nl een speciale rekentool ontwikkeld waarmee u eenvoudig de totalen van uren en eventuele kosten en uitgaven per S&O-verklaring kunt uitrekenen. De rekentool is niet nodig als u maar één S&O-verklaring heeft ontvangen in 2017. Daarnaast is op RVO.nl de 'Handleiding mededelen WBSO 2017' te vinden met uitgebreide informatie over het mededelen en het 'Stappenplan mededelen WBSO' voor als u uw mededeling gaat doen. 

Afwijkende regeling voor de zzp'er

Bent u zelfstandige zonder personeel (zzp'er) en heeft u in 2017 gebruikgemaakt van de WBSO, dan hoeft u de realisatie alleen te melden wanneer u minder dan 500 S&O-uren heeft gerealiseerd. Heeft u in 2017 dus 500 of meer S&O-uren gemaakt, dan hoeft u geen mededeling te doen.

uren tijd nl verklaring gerealiseerde uitgaven rvo wbso oacute mededelen

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

KSG, Accountants & Belastingadviseurs