SRA | 11-11-2011 | Leestijd:

De staatssecretaris van Financiƫn heeft het beleid over de fiscale partnerregeling en de heffingskortingen herzien naar aanleiding van wetswijzigingen per 1 januari 2011. Onderdelen uit een eerder beleidsbesluit die nu in de wet zijn geregeld zijn niet meer opgenomen. Verder is de goedkeuring voor binnenschippers vervallen. Op grond van deze goedkeuring waren twee ongehuwde meerderjarigen die samen woonden aan boord van een binnenschip zonder vaste ligplaats elkaars fiscale partner.

Nieuw is een goedkeuring voor de toekenning van de inkomensafhankelijke combinatiekorting als er sprake is van partnerschap over een deel van het jaar, terwijl beide belastingplichtigen op grond van de wettelijke regeling niet in aanmerking komen voor deze heffingskorting. Door de goedkeuring heeft een belastingplichtige die in het kalenderjaar minder dan zes maanden een fiscaal partner heeft, recht op de inkomensafhankelijke combinatiekorting indien hij in dat jaar een hoger arbeidsinkomen heeft dan deze partner.

partner fiscale staatssecretaris grond goedkeuring inkomensafhankelijke beleidsbesluit partnerregeling heffingskortingen combinatiekorting

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

KSG, Accountants & Belastingadviseurs