SRA | 15-02-2013 | Leestijd:

De overheid wil ondernemers stimuleren dat zij zoveel mogelijk uit zichzelf de wet- en regelgeving volgen en vooral op een juiste manier toepassen. Compliance heet dat. Een goed voorbeeld van dit beleid is de website www.zelfinspectie.nl van de Inspectie SZW, de vroegere Arbeidsinspectie.

Check door de bril van de inspecteur
De bedoeling van de website is dat u als werkgever de werkomstandigheden in uw eigen bedrijf bekijkt met de kritische bril van een inspecteur. De werkgever kan bijvoorbeeld aan de slag met een check op gevaarlijke stoffen en het voorkomen van ongevallen, agressie en geweld. Daarnaast blijft de Inspectie SZW u af en toe verrassen met een echte controle van de bevoegde inspecteurs.

Zowel werkgevers als werknemers kunnen terecht op de site. Handig is dat u uw specifieke branche kunt selecteren om te achterhalen welke arboregels voor uw bedrijfssector gelden. De site bevat ook een boetetool. Sinds 1 januari 2013 worden overtredingen strenger bestraft en zijn boetes verhoogd. Volgend jaar wordt de site verder uitgebreid met nieuwe zelfinspectietools.

werkgever inspectie inspecteur website check werkomstandigheden site inspecteer szw bril

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

KSG, Accountants & Belastingadviseurs