SRA | 18-01-2013 | Leestijd:

De milieulijst en de energielijst voor 2013 zijn gepubliceerd. Investeert u in een bedrijfsmiddel dat op één van deze lijsten voorkomt, dan levert u dat een extra investeringsaftrek op. Hierdoor betaalt u minder inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Energie-investeringsaftrek
Investeert u in energiebesparende bedrijfsmiddelen dan heeft u mogelijk recht op de Energie-Investeringsaftrek (EIA). Het bedrijfsmiddel moet dan wel voorkomen op de Energielijst. Met de EIA kunt u 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Het bedrag aan energie-investeringen moet dan in 2013 wel meer zijn dan € 2.300. Het maximum investeringsbedrag is € 118 miljoen.

Klik hier voor de Energielijst 2013

Milieu-investeringsaftrek en Vamil
Investeert u in een milieuvriendelijk product of bedrijfsmiddel dat voorkomt op de Milieulijst dan heeft u mogelijk recht op de Milieu-Investeringsaftrek (MIA). Afhankelijk van de categorie waarin uw milieu-investering valt, kunt u tot maximaal 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om 75% van de investering willekeurig af te schrijven (Vamil).

Klik hier voor de Milieulijst 2013

Tip: Naast de EIA of de MIA kunt u ook de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek toepassen. Een investering kan echter niet zowel voor de EIA als voor de MIA in aanmerking komen.

Aanvraag eenvoudiger
Het aanvraagformulier van de EIA en de MIA/Vamil is vereenvoudigd. Samenwerkingsverbanden, zoals een maatschap of vof, hoeven nog maar één aanvraag in te dienen per (gezamenlijke) investering.

investering bedrijfsmiddel energie investeringsaftrek eia mia milieulijst energielijst investeert milieu

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

KSG, Accountants & Belastingadviseurs