SRA | 18-08-2017 | Leestijd:

Ook als uw instelling niet langer is aangewezen als een Algemeen nut beogende instelling (ANBI), moet u mogelijk toch vóór 1 september 2017 bepaalde informatie over het boekjaar 2016 doorgeven aan de Belastingdienst. Een verlies van de ANBI-status betekent namelijk niet automatisch het einde van de informatieplicht.

De informatieplicht voor voormalige ANBI’s geldt voor instellingen met een vermogen van € 25.000 of meer, waarvan de ANBI-status is beëindigd op of na 1 januari 2013. Het criterium van € 25.000 ziet op het ANBI-vermogen van de instelling op 1 januari 2016 of, bij beëindiging in 2016, het eigen vermogen van de instelling op het moment van beëindiging. De informatieplicht houdt in dat u bepaalde gegevens over schenkingen aan de Belastingdienst moet doorgeven evenals het vermogensverloop van uw instelling.

Vóór 1 september!

De schenkings- en vermogensgegevens over het boekjaar 2016 moeten worden doorgegeven met een speciaal formulier. Dit formulier moet vóór 1 september 2017 bij de Belastingdienst binnen zijn.

Let op! Zorg ervoor dat de Belastingdienst de informatie op tijd ontvangt. Bij een niet tijdige aanlevering riskeert u namelijk een boete.

voormalig vermogen informatie belastingdienst anbi bepaalde euml oacute informatieplicht jaarlijkse

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

KSG, Accountants & Belastingadviseurs