SRA | 18-05-2015 | Leestijd:

Als werkgever ontvangt u van het UWV brieven over de Ziektewet-en WAZO-uitkeringen van uw werknemers. Die brieven vindt u voortaan ook terug op het werkgeversportaal UWV.

Dit is een extra service van het UWV zodat u in één oogopslag kunt zien welke brieven u van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen heeft ontvangen. De brieven staan uiterlijk de eerste werkdag na dagtekening van de brief in het werkgeversportaal. Deze worden vervolgens nog 5 jaar op het portaal bewaard nadat de uitkering aan uw werknemer is gestopt. Voorlopig ontvangt u de brieven overigens ook gewoon per post. Dat gaat in de toekomst wel veranderen. Er komt een tijd dat u de brieven alleen nog ontvangt via het werkgeversportaal. Belangrijke brieven waarin het UWV u om een reactie vraagt, blijft u gewoon per post ontvangen.

Tip: Heeft u nog geen account voor het werkgeversportaal, vraag deze dan aan. Ga hiervoor naar de site van het UWV. Daar vindt u onder het tabblad werkgevers meer informatie over het werkgeversportaal.

werkgever ontvangen uwv ziektewet ontvangt brieven werkgeversportaal bewaart post wazo

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

KSG, Accountants & Belastingadviseurs