SRA | 16-01-2012 | Leestijd:

Bent u rundvee- of varkenshouder met 5 of meer dieren, dan dient u vanaf 1 januari 2012 te beschikken over een bedrijfsgezondheids- en behandelplan. Deze moeten opgesteld worden in overleg met de vaste dierenarts. Dit is een maatregel om het gebruik van antibiotica in de veehouderij te verminderen op grond van de eind vorig jaar vastgestelde PVV-verordeningen.

Bedrijven moeten zich laten controleren op naleving van de verplichtingen (registratie antibioticagebruik, opstellen bedrijfsgezondheids- en behandelplan). Dit kan door aanmelding bij een door het PVV aangewezen controleorganisatie of via deelname aan een erkend kwaliteitssysteem. De controles op de naleving van de verordeningen zullen dit kwartaal starten.

Tip! Beschikt u nog niet over een bedrijfsgezondheids- en behandelplan, neem dan op korte termijn contact op met uw dierenarts. Daarmee voorkomt u dat er een tuchtrechtelijke boete wordt opgelegd.

controles antibioticagebruik bedrijfsgezondheids behandelplan dierenarts pvv verordeningen naleving rundvee varkenshouder

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

KSG, Accountants & Belastingadviseurs